(foto: Xanthos)
(foto: Xanthos) xanthos

Xanthos heren begint seizoen formidabel

ZETTEN - Het eerste heren team van volleybalvereniging Xanthos speelt al jaren op het mooie derde divisie niveau. Voor dit seizoen is trainer Jacques van Leersum aangesteld om heren 1 naar een toppositie te begeleiden.


Inmiddels is het half oktober en het is trainer Van Leersum gelukt om gemiddeld vier punten per wedstrijd te bezitten. In de geschiedenis van Xanthos is het nog nooit een trainer gelukt om dit gemiddelde te behalen een maand nadat de competitie is gestart. Trainer van Leersum blijft er nuchter onder:

"Ik heb de jongens van het eerste team in het verleden al onder mijn hoede gehad, maar dit jaar loopt het inderdaad erg goed. We hebben nog geen enkele wedstrijd verloren en een gemiddelde van vier punten is erg netjes als je weet dat het seizoen al vele weken onderweg is. Als we dit volhouden doen we mee om een podium plaats." Aanvoerder van heren 1, Edwin van der Haar, denkt dat de goede start komt door de nodige trainingsuren. Niet alleen traint heren 1 sterk aan de conditie, maar ook gerichte tactische oefeningen die bekend staan als 'de stotter' of 'het dode vogeltje' werpen zijn vruchten af. Daarnaast vindt Van der Haar de teambuilding ook erg goed. Zo speelt heren1 niet alleen volleybal, maar doen ze ook leuke dingen. Laatst is heren 1 bijvoorbeeld wezen bowlen en daar komt dan zoveel interactie uit voort. Dat was echt een activiteit wat iedereen zich nog lang kan heugen.

Zowel de trainer als de aanvoerder van heren zijn vol vertrouwen dat de huidige lijn van vier punten per wedstrijd doorgetrokken kan worden, waarmee Xanthos geschiedenis zal worden geschreven.