De 15-jarige Melvin van der Voort in actie op de Hockenheimring. (foto: SWPN)
De 15-jarige Melvin van der Voort in actie op de Hockenheimring. (foto: SWPN) SWPN

Gemengde gevoelens voor SWPN na IDM seizoensfinale

BETUWE - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind had op meer gehoopt tijdens de laatste ronde van het IDM seizoen in Hockenheim. Ricardo Brink moest na moeilijke kwalificaties twee inhaalraces rijden. Sander Kroeze werd na twee degelijke races vierde en zesde. Melvin van der Voort kwam in de eerste race ten val en werd negende in de tweede race.



Ricardo kwam in de eerste kwalificatie van de superbike twee keer ten val. Tijdens de tweede kwalificatie was de baan half nat en daarin had hij na zijn crashes niet het vertrouwen. Hij kwalificeerde zich als drieëntwintigste. Sander Kroeze plaatste zich als negende voor de IDM Supersport 600 races. Melvin van der Voort stond na de kwalificaties in de 300 klasse op een zevende plaats.

In de eerste race kwam Ricardo sterk naar voren, hij finishte als dertiende. In de tweede race ging het nog beter, hij wist naar een knappe negende plaats te rijden. Hij is als tiende geëindigd in het eindklassement.

In de eerste IDM Superport 600-race waren er nog vele natte plekken op de baan. Het was dus belangrijk om snel vertrouwen op te bouwen. De 18-jarige coureur bleef versnellen en kwam als zesde over de finish. In de tweede race kwam net te tekort voor een podium plaats. Sander finishte als vierde en dat is ook zijn positie in het eindklassement.

Melvin reed een goede eerste race, maar helaas crashte hij in de laatste ronde. In de tweede race kon hij opnieuw strijden in de kopgroep, maar had hij niet het vertrouwen om zich verder naar voren te werken. Van der Voort finishte als negende, waardoor hij als zesde is geëindigd in het kampioenschap.

Doppen sparen voor hulphonden

REGIO - Wist u dat plastic doppen geld waard zijn, althans voor de KNGF-geleide honden!


Per kilo ontvangt het KNGF een vergoeding en hiervan worden honden opgeleid om mensen met een beperking meer zelfstandigheid te geven. "Dus gooi de dopjes van onder andere frisdranken en melkpakken niet weg maar lever ze in! U steunt niet alleen de opleiding van de honden, maar spaart ook nog het milieu

Wilt u er meer over weten of spaart u al doppen, maar weet u niet waar u ze kunt inleveren? Vraag 't familie Van den Berg, Waalbandijk 81 in Ochten; 0344 642253."

(foto: KNGF Hulphonden)