Vernieuwd Xanthos Heren 2 wint in Renswoude

ZETTEN - Zaterdag 26 september mochten de volleyballers uit Zetten op reis naar Renswoude voor de tweede wedstrijd dit seizoen.

Na gepaste maatregelen in omgang vervoer, ontvangst, omkleden ging Xanthos flitsend van start. Renswoude had moeite met de servicedruk van Xanthos, en timmerde er flink op los via de aanvallers. De verdediging - onder leiding van nieuwe libero Jeroen Kornaat - stond als een huis. Xanthos denderde door, en mocht zich met 25-14 opmaken voor set 2.

Set 2 was grotendeels een kopie van de eerste, waarbij een iets mindere fase op het eind Renswoude tot 18 punten bracht.

In de derde set kreeg nieuweling Luca Jansen de kans om op buiten zijn bijdrage te leveren. Dit ging hem goed af met menig punt via aanval en blokkade; 25-10.

Set 4 verliep iets moeizamer dan de eerdere, maar ook hier droegen de nieuwelingen (inclusief de pas 15-jarige Casper Schroder) bij aan opnieuw een setwinst en een solide 4-0 overwinning. Mede door 3-1 overwinning in eerste wedstrijd voert Heren 2 de leiding aan in de 1e klasse. Of dit vastgehouden wordt in komende periode...