Dries Koppejan: “Dock16 is een kadoparadijs waar kijken en shoppen al een cadeautje voor je zelf kan zijn.” (foto Sjaak Veldkamp)
Dries Koppejan: “Dock16 is een kadoparadijs waar kijken en shoppen al een cadeautje voor je zelf kan zijn.” (foto Sjaak Veldkamp) Foto: sjaak veldkamp

Shoppen bij Dock16

is een beleving

GENDT - Dock16 is ‘Unique shopping’. Geen uitpuilende schappen in een sfeerloos magazijn, want shoppen mag best een beleving zijn. Struinen langs streekproducten tot unieke woondecoraties.


Dock16 in Gendt is een verzamelplaats van creatieve ondernemers uit het hele land die hun producten te koop aanbieden. Daarnaast worden groothandels afgestruind om het artistieke en landelijke assortiment compleet te maken.
Initiatiefnemer is Dries Koppejan van Lifestyle & Wol. Hij zag door corona als importeur van schapenwollen producten hun afzet naar winkels terugvallen. Dan kun je twee dingen doen, weet Dries. “Afwachten tot je moet sluiten of een langgekoesterde droom tot uitvoer brengen.” Unieke kwaliteitsproducten bij elkaar brengen met aandacht voor sfeer en beleving.

Dries heeft intensief contact met deelnemende ondernemers. “Het zijn mensen die met passie hun producten maken én presenteren.” Een ambachtelijke leerbewerker biedt zelf ontworpen producten aan. Zijn handelsmerk is stoere armbanden, robuuste tassen en schorten. Er staan unieke huiskamerlampen, gemaakt van auto-onderdelen en houten takken. Het zijn ware kunstwerken.”


De ambachtelijke foodsector is ruim aanwezig. Zoals Veluwse gerechten, Scandinavische delicatessen, oliën, Franse worst. Bij streekbier staat Dries even stil. Vier Betuwse mannen brouwen hobbymatig Woalbier. De eerste 1000 liter was in no-time uitverkocht en het is ook al op de tap. “Mooi dat hun succes op de schap van Dock16 staat.”


Dock16 is een ‘kadoparadijs’ waar kijken en shoppen al een cadeautje voor je zelf kan zijn. Beleving moet je niet uitleggen, vindt hij. “Beleving moet je ruiken en voelen, dus kom gerust een kijkje nemen.” Koffie en thee staan klaar.
Henri Dunantstraat 16 Gendt. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en op afspraak. (www.Dock16.store)