30-km-bord op wegdek.
30-km-bord op wegdek. onbekend

Verkeersremmende maatregelen in Zetten

ZETTEN - Stuurgroep Dorpshart Zetten maakt zich sterk voor het verfraaien van het dorp en het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in Zetten.


"Wij zijn in overleg met de Gemeente om de 30-km zone in ons dorp te accentueren. Er wordt immers zeer regelmatig te hard gereden. Dit zorgt voor onveilige situaties, maar ook voor ergernis van bewoners én aanwonenden van de doorgaande straten waar te hard gereden wordt.

Met de Gemeente hebben we dit probleem besproken en afgesproken is om op diverse punten in ons dorp een ’30-km-bord’ op het wegdek te schilderen. Dit is fraaier dan het hele dorp vol te zetten met verbodsborden.
In een schouw zijn we het dorp rond gegaan en hebben 'verkeerstafels' op kruispunten / splitsingen aangemerkt als een plaats waarop zo’n ’30-km-bord’ op het wegdek geschilderd kan worden. Voor het hele dorp betreft het de kruispunten / splitsingen:
Brittanjesingel / Stationsstraat, Schweitzerpark / Stationsstraat, Veldstraat / Hoofdstraat, Bakkerstraat / Hoofdstraat, Sleeënburgsestraat / Hoofdstraat, Kerkewei / Hoofdstraat, Bernadottestraat / Margrietstraat / Veldstraat, Heemraadlaan / Veldstraat.

Met een verkeersdeskundige van de Gemeente zullen we voorgaande kruispunten / splitsingen bespreken en dan komen tot een definitieve plaatsbepaling. Wij zullen dit met een bericht in Hét Gemeente Nieuws aankondigen.

Stuurgroep Dorpshart Zetten bestaat uit Ingrid den Braasem, Marga Hagenaar, Yvonne Ramakers, Magda Rem, Mia Volkers.