Parochie H. Maria Magdalena

Bezinning bij de 26e zondag door het jaar. In het Evangelie van deze zondag is sprake van twee zonen, achter hen staat echter nog een derde zoon. De eerste zoon zegt ja, doet echter het hem opgedragene niet. De tweede zoon zegt nee, maar vervult toch de wil van zijn vader. De derde zoon zegt ja, en doet ook wat hem opgedragen is. Deze derde zoon komt niet voor in het verhaal maar is de verteller van dit verhaal; Jezus. Hij sprak bij zijn komst: “Ik ben gekomen, o God, om Uw wil te doen” (Heb. 10,9). Dit jawoord heeft Hij niet alleen gezegd, maar ook gedaan. Zoals gezegd wordt in de Tweede lezing: “Hij die bestond in goddelijke majesteit, heeft zich niet willen vastklampen aan de gelijkheid met God. Hij heeft zichzelf ontledigd en het bestaan van een slaaf op zich genomen. Hij is aan de mensen gelijk geworden.”


Lezingen: Ez. 18, 25-28, Fil. 2, 1-11, Mt. 21, 28-32


Zaterdag 26 september

O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: Eucharistieviering, Patroonsfeest, K. Donders H. Maria Geboorte Lent; 19.00 u; Eucharistieviering, V. Bulthuis St. Jacobus de Meerdere Valburg; 19.00 u; Eucharistieviering, F. Bomers.


Zondag 27 september

St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering V. Bulthuis

O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering met Kinderwoorddienst K. Donders

St. Willibrordus Herveld: 11.00 u: Woord en gebedsviering, J. Kallen

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfriduskerk te Elst is te volgen via: www.facebook.com/stwerenfridus, Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) en na afloop via Youtube.com (R.K. parochie H. Maria Magdalena). Vieringen vanuit de andere kerken zijn te volgen via www.kerkomroep.nl, Donaties voor vaste camera’s kunt u storten op rekening NL62RABO0324503806 t.a.v. H. Maria Magdalena, o.v.m. Actie MenM Verbonden.