Wandeling Vrouwen met Lef Overbetuwe

SLIJK-EWIJK - Op woensdag 16 september houdt Vrouwen met Lef Overbetuwe, in samenwerking met gidsen van IVN, een wandeling over het landgoed Heerlijkheid Loenen.


Dit landgoed vormt vandaag de dag een oase van rust nabij de drukste rivier van Nederland. Het landgoed is bijzonder omdat het al ongeveer duizend jaar bestaat. En in 1.000 jaar maak je heel wat mee: rivieren die overstromen, dijken die nog ontbreken of het begeven, oorlogen, et cetera. We gaan op zoek naar stille getuigen van dit alles in het landschap. Ook het ontstaan van het rivierenlandschap is bijzonder. Er zijn bewijzen dat hier 10.000 jaar geleden al mensen waren. Uiteraard staan we ook stil bij de bomen, planten en wellicht paddenstoelen.

"IVN laat je de natuur beleven! Voor ons ook een leuke en leerzame manier om te netwerken en elkaar beter te leren kennen. Na afloop van de wandeling sluiten we de avond af bij Galerie 1400 (Het witte kerkje) in Slijk Ewijk. Aanmelden per email via info@vrouwenmetlefbetuwe. Kosten: gratis voor leden; vijftien euro voor niet-leden (je bent dan meteen lid voor de tweede helft 2020.

We starten op 16 september stipt om 19.00 uur (welkom vanaf 18.45 uur) met de wandeling vanaf de parkeerplaats bij de Loenensestraat 2-1 in Slijk Ewijk (bij de voormalige landwinkel De Grote Doorn). De wandeling duurt tot 20.15 uur waarna we naar Galerie 1400 gaan en daar rond 21.30 uur de avond afsluiten."