Fort Pannerden met loopbrug. (foto: Bert Middelaar)
Fort Pannerden met loopbrug. (foto: Bert Middelaar) Bert Middelaar

Tijdens de Open Monumentendag

Fort Pannerden gooit er een schepje bovenop

DOORNENBURG - Tijdens de Open Monumentendag op 13 september zet Fort Pannerden de deuren weer wagenwijd open voor het publiek. Vanwege de huidige (corona) situatie vragen wij u om een reservering te maken voor uw bezoek. Reserveren is mogelijk via www. fortpannerden.eu.



Fort Pannerden is één en al geschiedenis, maar op monumentendag doen we er nog een schepje bovenop. Naast de bijzondere audiotour ‘Fortverhalen’, zijn er heel veel historische ambachten te bewonderen. Denk aan een smid die aan het werk is, een visroker die heerlijke vis rookt in een rookton, een mandenmaker, leerlooier, touwslager en nog veel meer!


Hele fort als museum
Ook willen we op monumentendag u een voorproefje geven van onze “operatie”: het inrichten van hele fort als museum volgens de canon van Fort Pannerden. Op dit moment zijn wij druk bezig op de tussenverdieping van het fort. Leden van de museumcommissie leiden u hier rond en geven informatie.


Belangrijk
Op monumentendag is de toegangsprijs van Fort Pannerden eenmalig gereduceerd tot 7,50 euro. "Reserveer de tickets voor 13 september online en voorkom teleurstelling aan de deur. Wij hanteren twee tijdsloten van honderd personen."