Taal op straat valt niet altijd op. (foto: Floris Bronkhorst /unsplash)
Taal op straat valt niet altijd op. (foto: Floris Bronkhorst /unsplash) Floris Bronkhorst (unsplash)

Taalbewust wandelen

in Overbetuwe en Lingewaard

BETUWE - Vind je het heel leuk om met taal bezig te zijn en/of is het een uitdaging voor je? Let dan op! Taalnetwerk Lingewaard en Overbetuwe organiseert van 7 tot en met 11 september ‘Wandel mee met taal’. Wat kom je aan taal onderweg tegen; wat valt op of wat juist níet? Dit in het kader van de Week van Lezen en Schrijven.


Tijdens deze wandelingen worden we ons nog bewuster wat taal met ons doet en hoe belangrijk het is om taalvaardig te zijn. Elke dag een andere wandeling, in een andere kern. De start is om 10.00 uur en na afloop (rond 11.00 uur) is er de gelegenheid om samen wat te drinken en na te praten. Uiteraard op anderhalve meter afstand.


‘Wandel mee met Taal’ verbindt mensen rondom taal, oftewel aanbod koppelen aan vraag. Maar het kan ons ook duidelijk maken hoe ingewikkeld onze taal in het dagelijkse leven kan zijn; dit kan drempelverlagend zijn voor mensen die taalhulp nodig hebben en daarnaast de ogen openen voor de mensen daaromheen.

Kortom: een bijzondere wandeling voor iedereen! Aanmelden is nodig. Doe dit bij het Meldpunt van Stichting Welzijn Lingewaard (T: 088 2552555 of E: meldpunt@swlingewaard.nl).

Hieronder een overzicht van startpunten en -tijden

Huissen 7 september om 10.00 uur Bibliotheek, Langekerkstraat 4, Huissen

Angeren 8 september 2020 10.00 uur Lodderhoeksestraat 10 c, Angeren

Elst 9 september 10.00 uur De Wieken, Prinses Irenestraat 49, Elst

Zetten 10 september.10.00 uur UniqZ, Schweitzerpark 2, Zetten

Bemmel 11 september 10.00 uur SWL, Cuperstraat 9 in Bemmel