(foto: Wil Teunissen)
(foto: Wil Teunissen)

Fotoclub bezoekt ‘spuitgasten’ Valburg

OVERBETUWE - Een uitje naar de Brandweer Valburg? Dat is echt iets voor de Fotoclub van Forte Fit!


"We werden ontvangen door Dennis Roos, sinds 1 januari 1991 werkzaam bij diverse brandweerposten waaronder Elst en Valburg. 'Wij willen graag dichter bij de mensen komen en daarom deze uitnodiging'. Hij vertelde ons vervolgens alles over de activiteiten van de brandweer en de bij iedereen zo geliefde brandweerwagens. En of het nog niet genoeg was, werden we uitgenodigd om per brandweerwagen mee naar een oefenlocatie te gaan.

Iedereen keek z’n ogen uit en vergat soms zelfs om op de ontspanner te drukken. Onze oudste en vaak dapperste fotografe, Wil Peelen van 78, liet zich de kans niet ontnemen om zelf de spuit ter hand te nemen. En wat een krachten komen er dan vrij… zowel bij de brandspuit als bij Wil. Het was een geweldig uitstapje. Wij danken de Brandweer Valburg voor dit geweldig leuke foto-uitje. Ten overvloede: de RIVM-maatregelen zijn in acht genomen en er is alleen maar van geboorde putten gebruik gemaakt."

Dit is zo maar een verslagje van een van de vele opdrachten die de organisatoren van de Fotoclub steeds weer bedenken. De ene keer zitten ze met z’n allen in de vrije natuur, de andere keer op een vuilnisbelt. Want overal zijn tenslotte mooie foto’s te maken. Je moet het alleen willen en kunnen zien. En dat wordt op de bijeenkomsten aan de deelnemers bijgebracht.

Fotoclub Forte Fit heeft een beginnersgroep (start oktober) en een gevorderdengroep. Voor meer informatie zie www.fortefit.nl of bel met Wil Teunissen 06 30764452.