(foto: Pixmania)
(foto: Pixmania)

'Da's logisch hè'

ELST - 'Da's logisch hè'. Iedereen heeft deze uitspraak ooit wel eens gehoord. En velen van u weten dat de persoon die de uitspraak deed, Johan Cruyff was. Maar niet veel mensen weten wat het woord ‘logisch’ precies betekent. En daar gaat Forte Fit iets aan doen. In een zestal bijeenkomsten worden de deelnemers gestimuleerd om aan de fitheid van hun totale geest te werken.


Op scholen werd, met name vroeger, te veel de nadruk gelegd op de linkerhersenhelft, waarbij zaken als feiten, woorden en cijfers belangrijk waren. En kon je niet meekomen, dan had je een probleem. Terwijl een andere aanpak wellicht geholpen zou hebben.

Onze hersenen bestaan niet voor niets uit twee helften met elk zijn eigen specifieke eigenschappen. Het is daarom belangrijk om ook de rechterhersenhelft actief te krijgen en te houden. Als je beide kanten kunt gebruiken, kun je ieder probleem van twee kanten bekijken en beoordelen welke oplossing het meest geschikt is om het aan te pakken.

Is het niet te moeilijk? Dat valt wel mee. De weg die bewandeld wordt is die van een gezamenlijke speurtocht. Dit aan de hand van een ratjetoe aan onderwerpen met één belangrijke gezamenlijke component: de logica achter alles. Er worden ter plekke verschillende oefeningen gemaakt en besproken, maar er worden ook leuke en leerzame opdrachten mee naar huis gegeven. U doet toch ook mee?
Lijkt me logisch!

Data: 22/09, 27/10, 24/11, 26/01, 23/02 en 23/03. Tijd: 19.45 – 22.15 uur. Locatie: zalencentrum Onder de Toren in Elst. Prijs: 50 euro. Aantal deelnemers: 6-10. Aanmelden via e-mail jan.zwier@chello.nl.