Parochie H. Maria Magdalena

Opnieuw aan het werk


Nu de vakantieperiode voor velen ten einde is begint het harde werken of studeren weer. Een nieuw jaar ligt voor ons waarin wij ons willen bewijzen. Jezus geeft ons deze zondag de raad daarin onszelf niet te verliezen als Hij zegt: “Wie zijn leven wil redden, zal het verliezen. Maar wie zijn leven verliest om Mijnentwil zal het vinden”.

In deze paradox ligt de gouden regel die God geprent heeft in de menselijke natuur: de regel dat alleen liefde, zin en geluk geeft aan het leven. Je talenten, energie en tijd alleen besteden om jezelf te sparen, te beschermen en te realiseren, maakt dat je jezelf verliest. Als je daarentegen op God en op de liefde bouwt, zoals Jezus deed, dan zal ons leven niet steriel zijn, maar vruchtbaar.

Liturgie 22e zondag door het jaar. Lezingen: Jer. 20, 7-9, Rom. 12, 1-2, Mt. 16, 21-27


Doornenburg ook coronaproof

De Sint-Martinuskerk in Doornenburg is ook coronaveilig gemaakt. Dat betekent dat de kerk zo is ingedeeld dat iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar blijft en alle hulp- en schoonmaakmiddelen aanwezig zijn. Tevens is er een looproute in de kerk aangelegd die men kan herkennen aan de pijlen op de vloer. Uitvaarten vanuit de kerk zijn dan ook weer mogelijk en de doordeweekse viering op de tweede woensdag van de maand vindt weer doorgang. Woensdag 9 september om 9.30 uur is dan weer de eerste eucharistieviering in deze kerk.


Zaterdag 29 augustus
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: Eucharistieviering, F. Bomers
St. Willibrordus Herveld: 19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis

H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders


Zondag 30 augustus
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis
O.l.V. ten Hemel Opneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, Kerkwijding en Laurentiusdag/Patroonsdag K. Donders

St. Leonardus Oosterhout: 11.00 u: Eucharistieviering, F. Bomers

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfriduskerk te Elst is te volgen via: www.facebook.com/stwerenfridus, Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) en na afloop via Youtube.com (R.K. parochie H. Maria Magdalena).

Vieringen vanuit de andere kerken zijn te volgen via www.kerkomroep.nl.