Dit jaar geen voorstelling Toneelgroep Hemmen


HEMMEN - Nu de anderhalve-metermaatregel voorlopig van kracht blijft, heeft Toneelgroep Hemmen besloten de voorstelling Wilhelmina: Je Maintiendrai / Ondertussen in de Betuwe voor dit jaar af te gelasten.

Officieel hoeven ook amateurtoneelspelers de anderhalve meter niet in acht te nemen. Maar omdat de spelers elkaar ook buiten de toneelvereniging regelmatig tegenkomen, voelt het wel erg vreemd om nu eens wel en dan weer niet afstand tot elkaar te houden.

Daarnaast kan in het Dorpshuis de anderhalve meter voor hoogstens 25 bezoekers per avond gegarandeerd worden, wat de voorstelling naar verhouding te kostbaar zou maken. TGH gaat dus niet spelen in oktober. Dat spijt hen erg.

Omdat de groep deze voorstelling, waar ze zo blij mee was, niet zomaar achter zich kan laten, gaan spelers en regisseur onderzoeken of ze die ‘coronaproof’ kunnen maken, zowel voor zichzelf als voor het publiek. Mocht dat niet lukken, dan maken ze een andere voorstelling-op-anderhalve-meter, zodat ze volgend voorjaar hoe dan ook een stuk op de planken kunnen zetten.

U kunt Toneelgroep Hemmen volgen via de website (www.toneelgroephemmen.nl) en Facebook (Toneelgroep Hemmen).

Nature is calling

LENT - Hans de Leeuw (kinetische schilderijen) en Dorus Doreleijers (tekeningen) laten zich, op eigen wijze, inspireren door de natuur. De natuur die volgens hen méér aandacht verdient en nodig heeft.

Deze tentoonstelling zal plaatsvinden op zaterdag 29 en zondag 30 augustus van 11.00 tot 18.00 uur. Iedereen is welkom in De Dorpsschuur, Oosterhoutsedijk 29, Nijmegen-Lent.

Bericht insturen?

Ook uw bericht in de krant? Dat kan! Stuur uw bericht in via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Klik eerst op de regio waarover uw bericht gaat. Alleen voor die regio stuurt u het in. Vervolgens klikt u op: 'Nieuws insturen', de rest wijst zich vanzelf. Vragen? Bel: 0481-464770.