Echt biologisch sap met een volle smaak. (foto: Arno van der Kruis)
Echt biologisch sap met een volle smaak. (foto: Arno van der Kruis) Arno van der Kruis

Open Boomgaard in Ressen

met biologisch fruit en sap

RESSEN - Vanaf 29 augustus is het elke zaterdag Open Boomgaard in de biologische boomgaard aan de Woerdsestraat 9. Bezoekers zijn welkom om een kijkje te nemen bij de oogst van appels en peren. Op het erf wordt fruit en sap verkocht. De opbrengst komt ten goede aan het behoud van de historische hoogstamboomgaard.


Vroeger had vrijwel elke boer in de Betuwe een hoogstamboomgaard als onderdeel van het gemengd bedrijf. Hier aan de Woerdsestraat werd fruitteelt gecombineerd met varkenshouderij. De boomgaard bleef behouden en wordt nu al weer 25 jaar op een natuurlijke en biologische manier beheerd. Er staan veel rassen appels, peren, pruimen en noten; Dijkmanszoet, Cox, Goudreinette, Gieser Wildemans, Alkmene en vele anderen oude en moderne rassen.

De teelt is biologisch; dat wil zeggen zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Bij Nijmegen is dit de enige biologische boomgaard (Skal-gecertificeerd). Het fruit is schoon en puur. Een deel wordt tot sap geperst en onder eigen merk (Zoem-Nijmegen) verkocht in kleine en grote flessen. De smaak is vol en rijk.

Open Boomgaard, elke zaterdag van 10.00-15.00 uur, van 29 augustus tot 10 oktober.
Woerdsestraat 9, Ressen, www.zoemnijmegen.nl, info@bellefleurboomgaardbeheer.nl.