De 15-jarige Melvin van der Voort viert zijn succes. (foto: SWPN)

Geweldige seizoensopener voor SWPN met een overwinning en podiumplaatsen in Assen

BETUWE - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind is het seizoen 2020 uitstekend begonnen. Tijdens de IDM seizoenopener op het TT Circuit Assen wist Melvin van der Voort een eerste en derde plaats te scoren.

Sander Kroeze finishte tweemaal als tweede, waardoor beide SWPN rijders als kampioenschapsleider het weekend wisten af te sluiten. Ricardo Brink scoorde een tiende en elfde plaats in de sterke IDM Superbike klasse.

Het IDM seizoen ging in het weekend van 14 - 16 augustus van start van op het TT Circuit Assen. De IDM Superbike klasse heeft een enorme kwaliteitsimpuls gekregen. In de eerste race wist Ricardo zich naar een top-tien klassering te knokken. In de tweede race finishte hij als elfde.

Sander Kroeze is de nieuwe coureur in de IDM Supersport 600. Kroeze reed een strakke eerste race. Hij was in gevecht met regerend kampioen Max Enderlein voor de tweede positie. Kroeze wist hem tot aan de finishlijn achter zich te houden en werd tweede. In de tweede race ging hij als vierde van het leidende kwartet de laatste ronde in, door een strakke inhaalactie in de GT-bocht wist hij twee rijders te passeren en finishte opnieuw als tweede.

Melvin van der Voort liet zien deze winter een enorme stap voorwaarts gemaakt te hebben. Van der Voort wist in de eerste races weg te rijden uit de kopgroep en kwam na een ijzersterke race met een voorsprong van acht seconden als eerste over de finish. De 15-jarige coureur is de jongste winnaar in een IDM Supersport 300 wedstrijd. In de tweede race bleef er een kopgroep bij elkaar tot aan de finishlijn. Hij eindigde als derde, slechts op 0.061 seconde van de winnaar.