Beachvolleybal. (foto: Paul Kok)
Beachvolleybal. (foto: Paul Kok) Paul Kok

Drie weken lang elke dag gesport, gelachen en ge-chilled!

Sport & Chill Strand in Heteren voor herhaling vatbaar

HETEREN - Iets wat begon als een ludiek idee voor een zomer waarin veel jongeren en gezinnen (gedwongen) thuis zouden blijven, groeide uit tot een compleet drieweeks evenement: een 'Corona'-Strand bij het jongerencentrum in Heteren.


Bij het jongerencentrum was net weer in de opstartfase en samen met jongeren en ouders werd er nagedacht over de mogelijkheden voor een lange zomer. Het idee voor een strand werd door iedereen gelijk enthousiast ontvangen. En zo begon de voorbereiding.

Er werd programma bedacht waarin er drie weken lang op vijf doordeweekse avonden en de zaterdagmiddag iets te doen zou zijn. Elke avond zou ingevuld worden door een andere groep of sportvereniging. Er werd een werkgroep gevormd met ouders, jongeren, sportverenigingen, Dorpsraad, Heteren Sociaal en Forte jongerenwerk. Eigenlijk allemaal in een razend tempo.

De gemeente was net een nieuwe ronde OverbetuweDoet gestart. De waarde-cheques waren een paar weken voor ons project bij de inwoners van Heteren in de bus gevallen. Het plan was minimaal honderd cheques binnen halen en na drie avonden hadden de jongeren dit voor elkaar. Samen met een subsidie vanuit het Corona-fonds van de provincie zorgden ervoor dat het door kon gaan.

Het evenement zelf trok iedere avond 25 tot 40 personen. Van jong tot oud is er drie weken lang elke dag gesport, gelachen en ge-chilled op het strand. Alle betrokken organisaties kijken terug op zeer geslaagde eerste editie van het sport- & chillstrand Heteren. Is Heteren een nieuw evenement rijker? Aan de enthousiaste reacties te vernemen is dit zeker voor herhaling vatbaar.

Voetvolley. (foto: Paul Kok)