Trainingen 'Goed omgaan met dementie' weer van start

OVERBETUWE - Forte Welzijn en gemeente Overbetuwe werken samen aan een 'Dementie Vriendelijk Overbetuwe'.


"Wij streven naar breed begrip voor mensen met dementie. In 2020 zijn er gratis trainingen voor inwoners en professionals. Vanwege de Corona maatregelen konden de trainingen in de afgelopen periode niet doorgaan.

Inmiddels zijn er nieuwe data gepland en kunnen we, rekening houdend met 1,5 meter afstand, deze training alsnog aanbieden. U kunt zich nog aanmelden."

Data: Woensdag 26 augustus van 9.30 – 12.00 uur; donderdagochtend 3 september van 9:30-12:00 uur; maandagavond 7 september van 19.00-21.30 uur; woensdagmiddag 16 september van 13:30-16:00 uur; dinsdagavond 22 september van 19.00-21.30 uur. De training die gegeven wordt door Stichting Samen Dementie Vriendelijk duurt 2,5 uur in zalencentrum Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 34, Elst.


Wat kom er aan bod?

In de training leren de deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden en toepassingen in de praktijk.

Opgeven kan door een mail te sturen naar dementievriendelijkoverbetuwe@fortewelzijn.nl onder vermelding van naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en email-adres waarop men het deelnamebevestiging wil ontvangen. "Als u namens een organisatie of bedrijf komt, dan ook uw functie en werkgever doorgeven." Meer informatie staat ook op https://samendementievriendelijk.nl en https://www.fortewelzijn.nl.