(foto: michaeljung/123RF)
(foto: michaeljung/123RF)

Strijkers-tweedaagse in Elst

ELST - Muziekschool All Music organiseert in de vakantie een strijkers0tweedaagse. Voor iedereen die een strijkinstrument bespeelt is dit dé kans om twee middagen samen met andere strijkers te spelen. Of je een beginner bent of gevorderde maakt niet uit.


Afhankelijk van het niveau van de strijkers worden eenvoudige kinderliederen en menuetten maar ook moeilijker repertoire zoals The Entertainer van Scott Joplin gespeeld om daarmee het samenspel te oefenen. Muziekstukken uit verschillende stijlperioden komen aan bod. De beginners repeteren op beide dagen van 12:30 tot 14:30 uur en de gevorderden van 15:00 tot 17:00 uur. Op donderdag de 30ste is er een presentatie vanaf 17:30 uur in de theaterzaal van Theater De KiK.

De strijkers-tweedaagse wordt begeleid door docent Gerburg Frenzel. Zij geeft al twintig jaar vioollessen aan kinderen en volwassenen bij Muziekschool All Music in Elst, Driel en Oosterbeek en is concertmeester bij het Rijnstad Begeleidingsorkest. De kosten voor deelnemers bedragen vijftig euro. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@muziekschoolallmusic.nl. Vermeld daarbij ook of je beginner (1e en 2e hoofdgreep) of gevorderde (alle hoofdgrepen en eventueel positiespel) strijker bent en welk strijkinstrument je speelt. Aanmelden kan tot 20 juli.