Parochie H. Maria Magdalena

Wij mogen weer open!

Vanaf 1 juli zullen de vieringen in de kerken van de H. Maria Magdalenaparochie worden hervat. Houd de website www.rkparochiemariamagdalena.nl in de gaten voor de meest recente informatie.


Sacramentsdag

Ineens was die term er weer: ‘de geestelijke communie’. Sommigen ouderen onder ons hebben daar vroeger onderwijs in gehad tijdens de catechismusles. Maar daarna is deze term een tijd lang weg geweest. Bij de komst van het coronavirus in ons land moesten wij de kerken sluiten voor de erediensten en kon men niet langer de communie ontvangen. De bisschoppen gaven de suggestie dat men dan men wel geestelijk kon ‘communiceren’. Want al kunnen wij de heilige communie niet daadwerkelijk met het heilig Brood ontvangen. Toch is Christus dichtbij. Hij is midden onder, mét en ín ons. Dat geloof vieren wij deze zondag met Sacramentsdag.

Omdat in de stad Huissen deze zondag de Sacramentsprocessie “De Umdracht” niet kan plaatsvinden vieren wij het feest via de media vanuit de St. Werenfriduskerk. Elementen uit de Huissense sacramentsverering zullen te zien zien voor wie meekijkt via facebook of Omroep Lingewaard.

Het thema van de Umdracht in corona-tijd luidt: ‘#Samen verder. Juist nu!’

Lezingen: Dt.8, 2-3.14-16, 1 Kor.10, 16-17, Joh.6, 51-58

Eucharistieviering met aansluitend eucharistisch lof zondag 14 juni om 10.00 uur vanuit de St. Werenfriduskerk Elst te volgen via: www.kerkomroep.nl, www.facebook.com/stwerenfridus en Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36).