Via Overbetuwe Doet: containertuintjes

bij ondergrondse afvalcontainers?

ZETTEN - De stuurgroep Dorpshart Zetten maakt zich sterk voor het verbeteren van ons dorp. Dat doet ze onder andere middels initiatieven via Overbetuwe Doet. "Naar voorbeeld in andere gemeenten brengen wij het initiatief ‘Oppimpen ondergrondse afvalcontainers Julianaplein Zetten’ in."


"Helaas gebeurt het erg vaak dat afval, plastic, glas en dergelijke naast de containers gezet wordt. Wat er niet in past, wordt gedumpt. Het geeft rotzooi, afval trekt ongedierte aan en het ziet er ook niet erg fraai uit.

Het oppimpen willen we doen door middel van ‘containertuintjes’. Onderzoek heeft uitgewezen dat het aanbrengen van groen, het zwerfafval rondom afvalcontainers met 30 tot 80 procent vermindert. Gras of groen wordt namelijk geassocieerd met schoon, mooi en fris en heeft daarmee invloed op de beleving van een bepaalde locatie. Deze beleving heeft weer invloed op het gedrag van mensen, waardoor men meer moeite doet om een locatie netjes te houden.

Met úw hulp willen wij geld bijeen proberen te krijgen voor dit initiatief. Bent u het zwerfafval ook beu en vindt u het oppimpen van de afvalcontainers een fantastisch idee? Doneer dan uw waarde cheque Overbetuwe Doet aan dit initiatief. De waarde cheque wordt na 12 juni bij elk huishouden bezorgd. U kunt doneren via de site Overbetuwe Doet, maar u kunt uw waarde cheque vanaf dan ook deponeren in de speciale (van foto voorziene) bus bij de Jumbo. Laat uw cheque níet in de la liggen en gooi hem niet bij het oud papier, maar doneer! Dan zorgen we er samen voor dat de containers een beter aanzicht krijgen en het zwerfaval vermindert."