Gelderse Online

Koningsspelen groot succes

Gelderse Online

Koningsspelen groot succes


REGIO - Tijdens de Gelderse Online Koningsspelen op vrijdag 24 april kwamen in dertig gemeenten in totaal ruim 20.000 kinderen in beweging. Deze eerste online editie mag daarom gerust een groot succes genoemd worden.


De Gelderse Sport Federatie verzorgde de officiële aftrap tijdens een live-uitzending van Omroep Gelderland. Daarna zetten in dertig Gelderse gemeenten de buurtsportcoaches lokaal de actie voort via Facebook, YouTube of livestream door middel van een leuk, sportief en interactief programma samen te stellen voor basisschoolkinderen.

Dankzij de inzet van verschillende sport en cultuurverenigingen, BSO’s en Cesar en Kinderfysiotherapie die een bijdrage leverden in de vorm van een filmpje of live gymles, werden de online Koningspelen een succes. Ook dank aan de scholen die geholpen hebben ouders en leerlingen attent te maken op de Online Koningsspelen.

In de deelnemende gemeenten werden kinderen opgeroepen om hun activiteiten te delen via social media met de hashtag #gok. Naar schatting hebben ruim 20.000 kinderen deelgenomen aan één of meerdere activiteiten tijdens de Gelderse Online Koningsspelen.

De aftermovie van de Gelderse Online Koningsspelen is te zien op de website van de Gelderse Sport Federatie: www.geldersesportfederatie.nl/gok.