Parochie H. Maria Magdalena

Er komt weer iets op gang. Wij gaan weer naar school!’ Deze leus die we ieder jaar aan het einde van de grote vakantie tegenkomen op spandoeken boven het straatverkeer is eigenlijk weer van toepassing. Na weken van thuisblijven mogen de kinderen van het basisonderwijs weer naar school. Voor de kinderen is dat natuurlijk ontzettend fijn.


Alle lof voor de leerkrachten en onderwijsassistenten die het thuisonderwijs hebben opgezet maar eindelijk kunnen de kinderen weer de klasgenootjes en leerkrachten ontmoeten. Er is veel gebeurd en veranderd in de afgelopen tijd. Zal dat ook op school te merken zijn?

Dat de kinderen naar school gaan is ook spannend voor ouders en leerkrachten. Ze vragen zich wellicht af hoe dat zal gaan nu de corona nog niet is uitgebannen.

Wij wensen alle kinderen die weer naar school gaan een hele fijne nieuwe start en allen die nog thuis moeten leren wensen wij veel doorzettingsvermogen.


Liturgie van de vijfde zondag van de Paastijd:

Lezingen: Hand. 6, 1-7, 1 Petr. 2, 4-9, Joh. 14, 1-12

Op deze zondag lezen wij uit de Eerste Petrusbrief. Sint Petrus getuigt aan de hand van de psalmen dat Jezus degene is die door de mensen weliswaar tot de dood werd veroordeeld maar door God verheven en aangesteld tot de Christus. Hij spreekt met woorden van psalm 118 dat Jezus de steen is die door de bouwlieden niets waard werd geacht maar toch de hoeksteen geworden is. Jezus is als de steen die het gebouw overeind en in verband houdt. Zijn wij ook niet een steentje in dat gebouw?

Eucharistieviering zondag 10 mei om 10.00 uur in de St. Werenfriduskerk Elst te volgen via: www.kerkomroep.nl, www.facebook.com/stwerenfridus en Omroep Lingewaard TV.