Kippenkar met kippen. (foto: René Gidding)
Kippenkar met kippen. (foto: René Gidding) René Gidding

Adopteer een kip:

doorslaand succes

RESSEN - Sinds deze maand heeft Landwinkel de Woerdt een mobiele kippenkar met 249 kippen. De eieren vinden hun weg via verkoop in de Landwinkel en via adoptie ouders. Dat laatste is een doorslaand succes. Veel klanten van de Landwinkel hebben een kip geadopteerd en komen wekelijks bij hun kip kijken en de eieren ophalen.


Hoe werkt de kippenkar? De kippen zijn altijd vrij om naar buiten te gaan waar ze lekker in het gras en in de boomgaard kunnen scharrelen. De kippenkar is voorzien van automatische deuren die ’s ochtends open gaan en ’s avonds langzaam dichtgaan. In de nacht slapen de kippen op stok in de geïsoleerde kar en kunnen ze niet gestoord worden door bijvoorbeeld de vos. In de kar is bovendien volop eten en water te vinden.

De kippen worden verzorgd door zorgboerderij De Groote Locht en Gidding Buitenzorg. Dagelijks controleert één de gezondheid van de kippen en worden de eieren uitgehaald. Naast brok krijgen de kippen rest fruit en groenten afkomstig uit de Landwinkel. Kortom, een prachtig voorbeeld van lokale en sociale kringlooplandbouw.

Meer weten? Bekijk de mogelijkheden op www.dewoerdt.nl. Of neem een kijkje. Landwinkel De Woerdt is te vinden aan de Woerdsestraat 4 in Ressen.