(foto: Arns Media)
(foto: Arns Media) Foto: Arns Media

Elst Op Stelten: Uitstel betekent hopelijk geen afstel

ELST - Het zijn ingewikkelde tijden voor de werkgroep Elst Op Stelten van het Centrum Management Elst (CME). Door de overheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus wordt het ene na het andere evenement afgelast. Vooralsnog eindigen de maatregelen op 31 mei.


Dat betekent eigenlijk dat Elst Op Stelten, mits de overheidsmaatregelen inderdaad ingetrokken worden, gewoon doorgang zou kunnen vinden op tweede pinksterdag 1 juni 2020. Toch heeft de werkgroep, in nauw overleg met het CME-bestuur, besloten dat een van de grootste evenementen die Elst rijk is niet door zal gaan op 1 juni. De werkgroep gaat de mogelijkheden onderzoeken om het centrum van Elst alsnog om te toveren tot een supergezellige braderie tijdens de najaarskoopzondag op 27 september 2020.

“Aanvankelijk is er in goed overleg tussen de werkgroep en het CME bestuur besloten om door te gaan met de voorbereidingen zodat we klaar zouden zijn als de maatregelen inderdaad opgeheven zouden worden. Na rijp beraad en opnieuw in goed overleg met het CME bestuur hebben we toch besloten om Elst Op Stelten uit te stellen”, laat Rik Gerretsen, voorzitter van de werkgroep Elst Op Stelten, weten. “Voor Elst Op Stelten zijn we gelukkig niet afhankelijk van sponsoren. We hebben het evenement dus financieel helemaal rond. Niet in het minst door de steun die we krijgen van het CME en de lokale ondernemers. Wij denken echter dat de gevaren niet geweken zijn als de overheidsmaatregelen op 31 mei eventueel af zullen lopen. Wij gaan het risico niet aan om luttele uren later meer dan 30.000 mensen naar Elst te laten komen.”

Of 27 september een haalbare kaart is, daar durft Gerretsen geen uitspraken over te doen: “We houden alles scherp in de gaten. Net zoals we dat gedaan hebben in de afgelopen periode. Laten we hopen dat van uitstel geen afstel komt en dat Elst Op Stelten weliswaar niet op de traditionele dag, maar wel in 2020 plaats kan vinden.”