Online blokhut De Eindsplits. (foto: Scouting Zetten)
Online blokhut De Eindsplits. (foto: Scouting Zetten)

Scouting Zetten gaat door!

ZETTEN - Ondanks de maatregelen tegen COVID-19 gaat Scouting Zetten door met haar activiteiten! Worden dan alle adviezen van het RIVM in de wind geslagen? Nee! Er worden creatieve manieren ingezet om de activiteiten en opkomsten op een andere wijze aan te bieden aan de leden.


Zo is er een online platform opgericht, genaamd 'iScout – de online Eindsplits' met allerlei spelletjes en opdrachten voor de diverse leeftijdsgroepen (vanaf 5 jaar). De afgelopen periode zijn de vrijwilligers druk bezig geweest dit online platform te vullen. Het is de bedoeling dat elke week nieuwe spelletjes en opdrachten beschikbaar komen.

De Scouts kunnen fanatiek worden! Want nu is het spelaanbod niet 1 keer per week beschikbaar, maar 24 uur per dag! Ook de Scouting Zetten Band gaat door! Niet samen repeteren, maar in een online repetitielokaal. In samenwerking met de dirigent wordt er driftig gebruik gemaakt van het platform. Elke week staat er een nieuw muziekstuk (eigen arrangement) online die de muzikanten thuis kunnen instuderen. De muzikanten kunnen zelfs opdrachten maken en een quiz doen. Vergaderd wordt er ook nog steeds. Niet in het clubgebouw, maar via teams en skype. De scouts maken optimaal gebruik van de nieuwste technieken!

"Wil jij ook gebruik maken van ons online platform en allerlei spelletjes, opdrachten en quizzen doen? Meld je dan aan via www.scoutingzetten.nl! Vermeld in het formulier naast je naam dan ook even je leeftijd en of je ook muziek wil maken. Het platform is nu al een succes! Inmiddels heeft ook Scouting Herveld zich digitaal bij ons aangesloten. Word jij ook een iScout?"