Dovol pakt (kantje boord) de maximale winst

DODEWAARD - Een fantastisch en sportieve wedstrijd waarbij beide teams voor elke punt bleven knokken om die niet verloren te laten gaan. Dit tot genoegen van de aanwezige supporters die konden genieten van een mooie volleybalwedstrijd.


Dovol speelde met een libero om de verdediging te verbeteren. Doch in de eerste set werd door Xanthos nog dankbaar gebruik gemaakt van de mindere verdediging midden op de driemeter lijn en scoorde menige punt. Aan de libero positie moest het Dovol-team nog even wennen, maar daarna was de verdediging beter. Dit en betere aanvallen leverden Dovol de setwinst op: 25-23.

In de tweede set kwamen de teams qua punten pas van elkaar los bij 20-20. Tot die stand gaf men elkaar geen haarbreed toe. Toen wist Dovol pas die puntjes te maken die het verschil brachten: 25-21.

Xanthos gaf zich niet gewonnen en tilde de toch al fantastische veld verdediging naar een nog hoger niveau. Nagenoeg elke harde aanval werd van de grond gehaald en bleef in het spel. Vermoedelijk zat het verschil in de opslag, want hiermee wist Dovol verschillende keren directe punten te scoren of was te lastig voor Xanthos om tot een goede aanvalsopbouw te komen. Het werd weer een nipte overwinning: 25-23.

In het begin van de vierde set leek het er op dat Xanthos gebroken was, omdat Dovol vrij makkelijk uit kon lopen naar 10-3. Helaas voor Dovol, maar Xanthos kwam weer bij zinnen en wist zelfs een voorsprong te bepalen 12-14. Bij deze stand werd deze keer Dovol wakker en haalde weer in. En dit ging zo nog twee keer zo op en neer. Uiteindelijk eindigde dit in een erg spannende slotfase die door Dovol met 26-24 in winst omgezet werd.

Training herkennen en omgaan met dementie

ELST - Forte Welzijn en gemeente Overbetuwe werken samen aan een 'Dementie Vriendelijk Overbetuwe'. Van belang is dat zo veel mogelijk mensen meer weten over dementie.


Forte welzijn organiseert op een aantal verschillende data bijeenkomsten waar u aan mee kunt doen. De eerstvolgende is op dinsdag 10 maart van 9:30-12:00 uur in Onder de Toren in Elst, Sint-Maartenstraat 34 in Elst.

In de training leren de deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. De trainingen worden gegeven door de stichting Samen Dementie Vriendelijk. De training duurt 2,5 uur. De gemeente Overbetuwe maakt deze trainingen in 2020 mogelijk en er zijn voor inwoners geen kosten aan verbonden. Voor bedrijven in overleg.

Op de hieronder vermelde data zijn er ook nog plaatsen vrij om de training te volgen: donderdag 19 maart van 13:30-16:00 uur; maandag 23 maart van 13:30-16:00 uur; woensdag 25 maart van 9:30-12:00 uur; maandag 6 april 13:30-16:00 uur; dinsdag 21 april 9:30-12:00 uur

Opgeven kan door een mail te sturen met daarin uw naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en email adres waarop u uw deelnamebevestiging wilt ontvangen: dementievriendelijkoverbetuwe@fortewelzijn.nl. Als u namens een organisatie of bedrijf komt, dan ook uw functie en werkgever doorgeven. Meer informatie staat op https://samendementievriendelijk.nl.