Afbeelding

DFS bekert verder na winst op sv Harfsen, 1-5

OPHEUSDEN - DFS ging deze ronde (laatste 32) op bezoek bij de sympathieke dorpsclub uit Harfsen. Al snel kopte spits Raterink de 0-1 tegen de touwen. De thuisploeg groef zich niet in.

Men probeerde via veelal de lange bal tot kansen te komen. Verder dan een schotje op doel kwamen de Harfsenaren niet. Remy Raterink stuurde net voor het half uur Kiriwenno weg die de 0-2 binnenschoot. DFS speelde een beetje plichtmatig met veel slordig balverlies als gevolg. Nadat Alakmak de keeper op zijn pad vond en Mart Raterink, die na lang blessureleed voor het eerst dit seizoen 45 minuten speelde, overschoot kon een doelpoging van Kirwenno nog net voor de lijn weggewerkt worden.

In de tweede helft maakte Harlaux, ook al lang geblesseerd, zijn rentree en eerste minuten van dit seizoen. Twee minuten na de rust schoot Wassink, na hands, vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer binnen, 1-2 Even geloofde Harfsen in een stunt tegen een bepaald niet groots spelend DFS. Na vierenzestig minuten besliste Remy Raterink via een schuiver de wedstrijd, 1-3. In de slotfase liepen de bezoekers via een penalty van Den Heijer en een kopbal van Remy Raterink verder uit naar de 1-5 overwinning.

In de achtste finale van de districtsbeker wacht nu de kraker tegen competitiegenoot DTS Ede.

Opstelling: Ted Verberne, Kerem Cifci, Arjan Goorman, Mart Raterink (46. Marc Harlaux), Marijn de Kler, Michael den Heijer, Lorenzo Davids, Jesse Edge (73. Noƫ Bokila), Furkan Alkamak, Remy Raterink, Zefanho Kiriwenno.