Schoolkinderen in Hodod.
Schoolkinderen in Hodod.

Wijnactie stichting Baràtok Romània

HETEREN - Van 24 februari tot en met 1 maart houdt stichting Barátok Románia weer haar jaarlijkse wijnactie voor de gemeente Hodod in Roemenië. Er is weer keus uit een smaakvolle rode, een fruitige witte of een heerlijke roséwijn.


Stichting Barátok Románia ondersteunt de dorpen sinds 1992. De veertien actieve leden wonen in Andelst en Heteren. Eén keer per jaar brengt een aantal leden op eigen kosten een bezoek aan Hodod. De vriendschapsbanden worden dan aangehaald en er wordt over de projecten gesproken. Voor nieuwe projecten worden ter plaatse comités opgericht die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering. De stichting verkrijgt haar inkomsten uit: de jaarlijkse 'Barátokwijnactie', een jaarlijks bridgetoernooi, giften van bedrijven, particulieren, scholen en kerkgenootschappen.

Dit jaar wordt de opbrengst besteed aan nieuw schoolmeubilair en aan een afvalproject voor de scholen. Op de scholen wordt veel aandacht geschonken aan vervuiling en schoonmaakacties. "Mocht u onze wijnverkopers niet aan de deur treffen dan kunt u een mail sturen naar baratokwijn@gmail.com om een bestelling te plaatsen."