Kees 't Jong houdt het beeldje omhoog. Naast hem staat zijn vrouw Carisia.
Kees 't Jong houdt het beeldje omhoog. Naast hem staat zijn vrouw Carisia.

Streekwinkel De Lingegaerdt winnaar van Döppert in Elst

ELST – Kees en Carisia ’t Jong van Streekwinkel De Lingegaerdt hebben in Elst de Döppert 2019 gewonnen. Ze kregen zaterdagavond in Het Wapen van Elst het beeldje uit handen van Prins Rien le Chanteur. De Döppert is een door de Vereniging Elster KarnavalsOptocht (VEKO) ingestelde prijs.

De onderscheiding wordt toegekend aan personen en organisaties die Elst op de kaart hebben gezet. De andere genomineerden waren zangeres Elles Springs en Bauke Huisman van The Island 44-45.

Streekwinkel De Lingegaerdt werd in 2019 uitgeroepen tot de beste winkel van de gemeente Overbetuwe en de provincie Gelderland. De winkel werd net niet de beste van het land. Kees en Carisia ’t Jong zijn ruim twee jaar geleden met de streekwinkel gestart. Bijzonder is dat het paar doof is. Ze hopen dat hun prestatie voor iedereen met een beperking een inspiratie is. Tijdens de bekendmaking werd het paar bijgestaan door een doventolk.

Zangeres Elles Springs uit Elst heeft met jongeren en jongvolwassenen van zorginstelling Pluryn een cd opgenomen. Het gaat om zelfgemaakte nummers in verschillende muziekgenres. Elles Springs heeft het project begeleid. Elles is ook lid van Rotary Elst Overbetuwe waarvan het wensboomproject onderdeel is. Ze vindt het project een supermooi initiatief zodat wensen van inwoners van Elst uitkomen.

Bauke Huisman is een van de mensen achter het BOIC, het Betuws Oorlog en Informatie Centrum. Hij maakt zich sterk voor het herinneringsweekend van The Island 44-45 dat vorig jaar Landgoed Schoonderlogt bij Elst als decor had. Hij geeft overal lezingen over de Tweede Wereldoorlog.