Bewegen op muziek. (foto: Marja van Galen)
Bewegen op muziek. (foto: Marja van Galen)

Grenzeloos bewegen

ZETTEN - Zes gezellige middagen bewegen op muziek in ontmoetingscentrum De Loohof. Bedoeld voor mensen met dementie en iedereen die mee wil doen.

De eerste lesmiddag op vrijdag 24 januari is inmiddels achter de rug. De opkomst was boven verwachting. Onder het genot van een kopje koffie/ thee werd er kennis gemaakt met de docente en medecursisten. Een leuk en gevarieerd gezelschap dat er duidelijk zin in had. Er werd gestart met oefeningen vanuit de stoel. Gebruik maken van de juiste spieren bijvoorbeeld bij het opstaan vanuit stoel of bank zonder je handen te gebruiken en zonder te vallen, of de coördinatie van tegelijkertijd klappen en je voeten bewegen op de maat van de muziek.

Bewegen op muziek is leuk en geeft een extra stimulans aan de oefeningen. Spieren losmaken, zingen en dansen op onder andere 'Tulpen uit Amsterdam' en een heuse canon. Kortom het was een geweldige middag dankzij de inzet van de docente Marianne de Pagter en de voortreffelijke organisatie door Annet Fleer van DemenZie.

Ook de zaal in het Ontmoetingscentrum De Loohof is uitermate geschikt voor dit soort activiteiten. Dankzij de donaties gedaan aan de actie 'Overbetuwe doet', kan deze cursus gratis worden aangeboden. De volgende lessen -onder leiding van een professionele docente- zijn op 14 februari, 13 maart, 10 april, 8 mei en 12 juni van 14.00-16.00 uur. Locatie: Ontmoetingscentrum De Loohof, Stationsstraat 1 in Zetten. Entree is gratis, thee/koffie/fris 1,00 euro. E-mail: ontmoetenloohof@hotmail.com.