Leerlingen overhandigen taart aan Bianca en Jeanet van de Buitenpoort. (foto: NIels)
Leerlingen overhandigen taart aan Bianca en Jeanet van de Buitenpoort. (foto: NIels)

Leerlingen OBC brengen taart naar zalencentrum De Buitenpoort

OVERBETUWE - Fleur, Annette, Lerzan en Rianne zijn derdejaars vmbo-t leerlingen van OBC Bemmel. Binnenkort doen zij mee aan het Beroepenfeest en de Doe Dag van Betuwe On Stage. Woensdag brachten zij een taart naar zalencentrum De Buitenpoort in Huissen. Dit bedrijf won de taart die verloot werd bij de 200e aangemelde beroepsbeoefenaar voor het Beroepenfeest.

De leerlingen zijn verrast bij het lezen van 'Welkom OBC' op het bord bij De Buitenpoort. Ze stellen zich voor en bieden Bianca en Jeanet, eigenaar en bedrijfsleidster bij de Buitenpoort, een feestelijke taart aan. Iedereen voelt zich snel thuis in de gezellige loungehoek bij De Buitenpoort.

Kies voor je zelf

De leerlingen maken binnenkort hun beroepentop5. Dat zijn de beroepen waarmee ze op het Beroepenfeest in gesprek willen gaan. Fleur wil in het onderwijs en en Rianne denkt aan de zorg of een ziekenhuis. Bianca vindt het mooi te horen dat de leerlingen, die vriendinnen zijn, ieder andere beroepen in hun top 5 hebben. "Het is belangrijk, dat je iets kiest wat je zelf wil en niet omdat je vriendin het gaat doen."

Vrolijk beroep

Gastvrouw Jeanet is oud OBC-leerlinge en werkte altijd in de horeca. Eigenaresse Bianca startte haar loopbaan als kapster en runt nu met haar partner De Buitenpoort. In de horeca doe je veel mensenkennis op en breng je vrolijkheid. Als ondernemer geniet ze van nieuwe dingen doen, zoals de start van strandlocatie Buiten!

Betuwe On Stage

Het Beroepenfeest is op 5 maart, De Doe Dag is op 26 maart. Wilt u ook leerlingen inspireren met uw beroep?: www.betuweonstage.nl/aanmelden.