Teamfoto Xanthos Heren3. (foto: Marit Derksen)
Teamfoto Xanthos Heren3. (foto: Marit Derksen)

Sponsor bedankt

ZETTEN - De volleyballers van Xanthos Heren3 danken Blaak Verzekeringen voor sponsoring van de shirts en EP: Weijs Elektro voor sponsoring van de tassen. Rechts op de foto naast het team staat Mark Gidding namens EP: Weijs Elektro.

Winteravondgast: Oane Visser

OVERBETUWE - Tijdens twee woensdagavonden gunnen twee Elstenaren ons een blik op hun passies, idealen, helden, spiritualiteit en wat maar ter tafel komt. Bijzonder en moedig dat ze ons mee willen nemen in hun leven en denkwereld. Een leefwereld die ons kan inspireren en uitdagen. Avonden om niet te missen.

Op 5 februari is Oane Visser de avondgast in De Ruimte. Hij was universitair docent bij de afdeling Antropologie en Ontwikkelingsstudies, Radboud Universiteit, Nederland. Zijn onderzoek richtte zich op het zogenoemde 'land grabbing' en plattelandsontwikkeling, land governance en landelijke sociale bewegingen in Rusland, Oekraïne en de voormalige Sovjet-Unie in het algemeen. Hij heeft jarenlang veldonderzoek uitgevoerd in verschillende Russische regio's, en hield zich bezig met vergelijkend onderzoek naar landelijke kwesties binnen de voormalige Sovjet-Unie, en daarbuiten.

Sinds 1 januari 2013 is Visser als universitair hoofddocent verbonden aan het International Institute for Social Studies (ISS) in Den Haag waar hij zijn thema land grabbing voorzet. Hij won een prestigieuze ERC (European Research Foundation) starting grant op: 'Land grijpen' in Rusland: Grootschalige investeerders en post-Sovjet-rurale gemeenschappen, met een waarde van 1,3 miljoen euro. Als geboren Fries heeft hij zijn hart verpand aan zeilen en 'fierljeppen'. Oane typeert zich graag als een 'idealistisch wetenschapper'. Hij wil met zijn onderzoek kritische vragen stellen bij de oneerlijke verdeling van voedsel en welzijn. De Ruimte, St Maartenstraat 32b, Elst