Ervaring Xanthos Heren3 geeft de doorslag

ZETTEN - Op dinsdag 28 januari ontving Xanthos Heren3 de volleyballers van Lienden Heren1.

Geheel tegen de traditie en verwachtingen in begonnen de heren uit Zetten dit keer sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd. Lienden had weinig in te brengen en bij Xanthos was vooral middenaanvaller Ronald van Osch niet af te stoppen. De eerste set was voor Xanthos: 25-16. De tweede set verliep veel stroever. De jongemannen uit Lienden namen snel een voorsprong en gaven deze niet meer weg, vooral omdat Xanthos verzuimde om de kansen aan het net te verzilveren. Lienden won met 22-25.

In de derde set startte Xanthos opnieuw goed, waar buitenaanvaller Leon van Gorssel excelleerde met een serie goede aanvalspunten. Lienden kwam echter langszij en leek de set binnen te halen, maar aan het eind kwam de tegenstander net tekort. Xanthos won met 25-23. Lienden liet zich echter niet kennen en gaf in de vierde set vol gas. Xanthos kon niet aanhaken, ondanks een paar sterke servicebeurten van spelverdeler Koen Scholtes. Lienden trok de setstand gelijk: 20-25

In de vijfde set leek het snel gedaan met Xanthos. Lienden nam halverwege een voorsprong van 6-3, totdat middenaanvaller Peter Evers het op zijn heupen kreeg en meerdere punten scoorde via het blok en de eigen aanval. De jarenlange ervaring van Xanthos gaf uiteindelijk de doorslag, met de setwinst tot gevolg: 15-13. Al met al een mooi 3-2 overwinning tegen een prima tegenstander.