Mooie dubbele regenboog.
Mooie dubbele regenboog.

Dierengeluiden

Mooi natuurverschijnsel

HETEREN - De laatste dagen is het weer niet zo mooi. Veel regen en het is er ook nog koud bij. Maar ook bij dergelijk vervelend weer kun je mooie dingen zien. Als het regent en de zon piept door de wolken kun je prachtige regenbogen zien.

De regenboog over de visvijver die op de foto te zien is komt precies uit in de vlindertuin. Dan moet daar volgens het sprookje een pot met goud te vinden zijn. Maar helaas, na heel goed zoeken hebben wij nergens goud gevonden. Niet een pot maar ook niet geen enkel muntje. Maar als je in het buitengebied bent en zo’n mooie regenboog ziet dan maakt dat je echt blij en vermindert dat je behoefte aan goud.

In de weilanden steken de madeliefjes en de paarse dovenetel hun kopjes al boven de grond, langs de slootjes zie je de blaadjes van het klein hoefblad en het speenkruid weer komen. Nog even en we hebben weer hele gele randen langs onze talrijke slootjes. De bladknoppen zitten ook al in de fruitbomen en de eenden zijn alweer aan het paren. Nog even en de eieren worden gelegd, dan de eend een maand de tijd geven om de jongen uit te broeden en in maart zien we dan de eerste jonge eendenkuikens. Wij van de kinderboerderij Overbetuwe hopen natuurlijk dat al het pluimvee dat bij ons thuis is ook gaat broeden zodat er bij ons in het voorjaar weer allerlei jong spul rond loopt. Maar zover is het nog niet, we zijn nu eerst nog druk bezig met de vlindertuin. Wil je zien hoe we vorderen kom dan langs aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren.