Vera Greutink.
Vera Greutink.

Lezing in Hemmen: 'De eetbare bostuin' door Vera Greutink

HEMMEN - Woensdag 12 februari om 20.00 uur houdt Groei&Bloei Overbetuwe-Lingewaard de eerste lezing van dit jaar in dorpshuis De Oude School, Kerkplein 4, Hemmen. Hiervoor is de landelijk bekende tuinjournaliste en schrijfster Vera Greutink kunnen strikken. "Daar zijn we heel blij mee en hopen op een goede opkomst."

Een eetbare bostuin is een tuin waarin fruitbomen, kleinfruit, vaste groentes, kruiden en eetbare bloemen gecombineerd worden tot een productief en onderhoudsvriendelijk landschap. De tuin kan net zo mooi zijn als een siertuin, maar je kunt er ook van oogsten! Het combineren van meerdere lagen kan op verschillende schalen toegepast worden, van een flinke kuip tot meerdere hectares. In de lezing vertelt Vera ook over een aantal bijzondere eetbare gewassen zoals honingbes, pijplook of eeuwige moeskool.

Vera Greutink is moestuinier, groenschrijver en ontwerper van eetbare tuinen. Vanaf 1999 tuiniert ze volgens de principes van de permacultuur. Ze schrijft voor verschillende Nederlandse en Engelse tuintijdschriften, onder andere Groei & Bloei, De Tuin op Tafel, Tuinseizoen, Buitenleven en Permaculture Magazine. Haar eerste boek 'Tuin smakelijk!' over permacultuur in de praktijk verscheen in november 2015.

Entree voor leden van Groei & Bloei gratis, niet-leden betalen inclusief koffie/thee 5,00 euro. Graag vooraf opgeven via genb.lingewaard.overbetuwe@gmail.com, zodat er voldoende stoelen, koffie en thee klaar staan.