High Tea in de sfeervolle Vloedschuur. (foto: Elly Kuijper)
High Tea in de sfeervolle Vloedschuur. (foto: Elly Kuijper) Elly Kuijper

Jaarlijkse high tea voor 75+ in De Vloedschuur

Samen zijn en genieten

HETEREN - Het is vrijdagmiddag 24 januari en waterkoud. De 75-plussers uit Heteren lopen uit voor de jaarlijkse High Tea georganiseerd door de drie kerken. Wie niet op eigen gelegenheid kan komen, wordt opgehaald en thuisgebracht.

Mevrouw Bruggeman (85) is er voor het eerst. Ze heeft eerder in Den Haag en in Drenthe gewoond. Sinds een jaar woont zij in Heteren, dichterbij de kinderen. "Fijn dat de buren mij gevraagd hebben om mee hier naar toe te gaan.”

Annie en Jan van der Linden zijn er voor de vierde keer. Jan: “Samen zijn en met alle dorpsgenoten bij elkaar komen. Het geloof maakt niet uit. Je praat met iedereen.” Annie voegt toe: “We kennen elkaar allemaal. Het is zo gezellig! Juist in de gure januarimaand is het fijn om iets te hebben om naar toe te leven. Je verheugt je op deze middag."

Het is klokslag 15.00 uur. Er komen drie oude dames, kletsend met een Heterense tongval binnen. Ze leggen de spelregels uit: eerst komen de hartige hapjes, dan de zoete. Bij iedere ronde mag de gast drie hapjes pakken. Alles is door vrijwilligers liefdevol klaargemaakt en gebakken. De heer en mevrouw Inning zijn er voor het eerst: “We hebben het in de krant gelezen. Toen we belden, hoorden we dat het voor iedereen is. We hebben vroeger veel gereisd, maar als je minder mobiel wordt, dan zoek je het dichterbij huis."

Ik ga nog even langs mevrouw Bruggemans om te vragen hoe ze de middag heeft beleefd: “Mooi zoals de mensen hier bij elkaar komen. En de hapjes zijn overvloedig en heel lekker. Het is een heel gezellige middag, tot volgend jaar maar weer!"