De broers Leo en Guus Smid. (foto: Conny Smid)
De broers Leo en Guus Smid. (foto: Conny Smid) Conny Smid

Theatervoorstelling in Slijk-Ewijk: 'Van je familie...'

SLIJK-EWIJK - De broers Leo en Guus Smid spelen op vrijdag 14 februari in dorpshuis Beatrix het programma 'Van je familie...' Het is een verhaal gebaseerd op eigen ervaringen van het opgroeien in een gereformeerd gezin.

"Wij zijn beiden geboren in de jaren '50, een tijd waarin niet zoveel met elkaar gesproken werd." Het hoofdthema is dan ook serieus. "Soms schuurt het een beetje, maar er valt genoeg te lachen." Niemand kan kiezen wie zijn ouders, broers en/of zussen zijn en in welke sociale of religieuze context je opgroeit. De broers doen verslag van hun levensreis, herkenbaar, schurend,ongemakkelijk, liefdevol en confronterend.

Rond het sterfbed van hun moeder komen alle emoties naar boven en wisselen de broers ervaringen uit. Zij schreven zelf de (lied-) teksten. Remon Struijke schreef de muziek voor de liedjes en begeleidt de broers op piano, met subtiele ondersteuning van Rob Witteveen op accordeon. 'Van je familie...' Is een theatraal opgezet programma zonder pauze. De voorstelling vindt plaats vrijdag 14 februari om 20.00 uur in Dorpshuis Beatrix, Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk. De entree bedraagt 7,50 euro.

Speciale pubquiz voor slachtoffers aardbeving Ambon

ELST - Op vrijdagavond 28 februari is er een pubquiz voor alle inwoners van Overbetuwe, waarvan de opbrengst gaat naar de slachtoffers van de aardbevingen in Ambon.

De Stichting Maluku, een aantal genereuze sponsoren en een groep enthousiaste vrijwilligers organiseren voor de gelegenheid samen een leuke, gezellige, avond waarin teams mogen strijden om winnaar te worden van deze bijzondere eenmalige pubquiz. De avond wordt omlijst met livemuziek, Molukse en Nederlandse hapjes en natuurlijk ontbreken de nodige prijzen niet.

Iedereen is welkom op deze avond: inschrijven kan door vooraf een mail te sturen aan pubquiz4ambon@gmail.com. Inschrijven kan per team van maximaal vijf of individueel. Met de individuele inschrijvers worden 'gemengde' teams gevormd. Er is plek voor maximaal 20 teams. De kosten voor deze avond zijn tien euro per persoon en deze tien euro gaat volledig naar het goede doel!

Deelnemers krijgen daarvoor een unieke ervaring, een gratis kop koffie of thee en lekkere hapjes en natuurlijk heel veel uitdagende vragen. De avond is bij het stichtingsgebouw van de stichting Maluku aan de Reijersstraat 39 in Elst. Start is om 20:00 uur en rond 23:00 uur worden de winnaars bekend gemaakt en natuurlijk de opbrengst van de Pubquiz4Ambon. Het organiserende team verwelkomt u graag op 28 februari!