En dat is 3-0! Doelpuntenmaker Max Roelofs van Jonge Kracht  weet dat koploper GVA definitief is verslagen. (foto: Dennis Peters)
En dat is 3-0! Doelpuntenmaker Max Roelofs van Jonge Kracht weet dat koploper GVA definitief is verslagen. (foto: Dennis Peters)

Koploper GVA eerste punten afhandig gemaakt

Jonge Kracht maakt titelrace weer spannend

Tekst: Hans Schmeinck

HUISSEN – Jonge Kracht-GVA. Al weken werd reikhalzend naar deze derby annex topper in 4D uitgekeken. Als de Huissense gastheren niet zouden winnen van de Doornenburgse koploper dan zouden die titel nu al welhaast niet meer mis kunnen lopen. Jonge Kracht deed wat het moest doen en deed dat overtuigend: 3-0 winst. De achterstand op GVA is nog 'maar' zes punten.

Supporters van beide kampen zorgden voor aanvang van de wedstrijd letterlijk voor vuurwerk. Die van Jonge Kracht staken rode rookbommen af en die van GVA blauwe. En er waren de nodige knallers te horen, zelfs nog aan het einde van de 'burenruzie'. De Huissense gastheren moesten winnen om nog enigszins zicht te hebben op een eventueel kampioenschap. En Jonge Kracht won, op overtuigende wijze ook nog eens. Al moesten er eerst drie tegenslagen verwerkt worden. Steven Schwarte en Rick Derks vielen uit met blessures en werd een doelpunt van de sterk ingevallen Max Roelofs ogenschijnlijk onterecht afgekeurd.

Maar een andere sterkmaker van zondagmiddag, Rik Peters, scoorde dan toch voor de 'rooien'. En hoe! Hij draaide de bal vanaf de rand van de zestien meter precies in de kruising, de bal zat bijna klem in de winkelhaak. ,,Zijn laatste schot op doel tijdens de warming-up ging er ook zo in'', zei Jonge Kracht-trainer René Knuiman na afloop.

Die zijn team na rust liet doorpakken. Abdullah Sprenkel scoorde 2-0 na een indraaiende vrije trap van Peters. En vlak voor tijd bepaalde Roelofs koeltjes de eindstand op 3-0. GVA had tussentijds wel een paar kansjes, maar telkens was keeper Joey Willemsen een sta in de weg.

'Geen Hosanna'

Knuiman was uiteraard een blij man na de overtuigende zege op de ploeg van zijn voorganger, Johan Scholten (zie kader). Die tot zondag nog geen enkel punt gemorst had. ,,Als je er drie maakt en je krijgt er nul tegen dan is dat gewoon heel goed. Ik vind GVA een heel goede ploeg. Fel en met voetballend vermogen.''

Door de 3-0 winst is de achterstand op de Doornenburgers nog 'maar' zes punten en bovendien hebben de Huissenaren nog een wedstrijd tegoed. ,,We zijn weer in de race, maar moeten nu geen Hosanna gaan roepen, want we hebben nog niks. Ik verwacht wel dat GVA nog punten laat liggen. De druk ligt bij hun, zij willen kampioen worden dus zij moeten blijven winnen. Zij hebben de eerste plek te verliezen, wij kunnen de eerste plek alleen maar winnen'', klonk Knuiman bijna Cruijffiaans.

De wedstrijd die Jonge Kracht nog tegoed heeft, is overigens bij Angeren. Weer een burenruzie in 4D. Verwacht op zondag 1 maart a.s. wederom vuurwerk op en langs het veld.

'We kwamen er niet aan'

De slag verloren, maar niet de oorlog. Dat gold voor GVA gisteren. ,,En dat zeiden de jongens zelf ook'', zei trainer Johan Scholten. Die zijn ploeg tot zondag alle (12) wedstrijden deze competitie zag winnen! Maar zondag bij juist achtervolger en tevens vorige club Jonge Kracht tegen het eerste verlies aanliep.

,,We kwamen er niet aan. Jonge Kracht is, na wat ik vandaag gezien heb, de beste ploeg in deze klasse. Zij willen kampioen worden, dus de druk ligt bij hun.'' Scholten werd treiterend toegezongen door de Jonge Kracht-fans: 'Johan neem je rotzooi mee'. Scholten, even sportief als relaxt: ,,Dat is voetbalhumor.''