Live in café bij Tante: Silver Spendid Band

ELST - Op 5 januari was de aftrap van een jaar vol live muziek, dit was helemaal top en gezellig druk. Daar gaan we natuurlijk vrolijk mee door en wel op zondag 2 februari met de Silver Splendid Band. Deze uit Elden en Arnhem afkomstige band is weliswaar een hobbyband, maar wel met een professionele inslag!

Kwaliteit en muzikaliteit zijn zaken die de band hoog in het vaandel heeft staan. De vijf leden van de groep hebben hun sporen in het verleden meer dan verdiend in diverse succesvolle orkesten. Menige zaal werd op zijn kop gezet, maar ook op festivals, braderieën, of welk evenement ook, deed de band van zich spreken. En dat is nog steeds het uitgangspunt! Het repertoire is breed en gevarieerd. De band speelt rock, pop, ballads, country en rock 'n roll vanaf de '60-er jaren tot heden.

Café bij Tante aan de stationsstraat is die dag vanaf 14.00 uur geopend. De Silver Splendid Band start om 15.00 uur. Entree vijf euro. (www.cafebijtante.nl)

De elementen verbeeld in Fort Pannerden

DOORNENBURG - Op Fort Pannerden is de komende twee maanden werk te zien van kunstenaars uit Lingewaard.

Op zondag 2 februari wordt om 15.00 uur de expositie geopend door wethouder Helga Witjes. Deze zal te zien zijn tot half april. Het zijn bronzen beelden van Rita Oostendorp, foto's van Joyce Derksen en beelden van Wilma Daamen. De tentoongestelde beelden zijn ook te koop. Van de prachtige natuurfoto's van Joyce Derksen zijn bij haar fraaie afdrukken op canvas te bestellen.

Beeldhouwster Rita Oostendorp-Boudewijn woont en werkt in Angeren: Ze heeft daar haar atelier De Jutteakker. Joyce Derksen woont en werkt in Doornenburg. Wilma Daamen is de overleden vriendin van Nico Derksen, gewaardeerd vrijwilliger van het fort die vorig jaar is overleden. De beelden van Wilma zijn door Nico aan het fort geschonken.

Fort Pannerden: gelegen in de Klompenwaard, op het splitsingspunt van Rijn en Waal, trotseert het fort al ruim 150 jaar de vier elementen: water, aarde, lucht en vuur. Het is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en schitterend gerestaureerd.

Voor verdere informatie over de tentoonstelling of een bezoek aan fort Pannerden: www.fortpannerden.eu. Bekijk ook de websites van de betrokken kunstenaars: www.bronsatelier.nl, www.joycederksenfotografie.nl.