Ton Tacke (foto: Hennie van Diest - Omroep Lingewaard)
Ton Tacke (foto: Hennie van Diest - Omroep Lingewaard) Foto:

Open Podium Elst met knallers

ELST - Het eerste Open Podium Elst in 2020 barst meteen van de knallers. Regionale acts zorgen op vrijdag 31 januari voor een muzikale happening. Onder de Toren aan de Sint-Maartenstraat 34 in Elst op een heerlijke avond vanaf 20.30 uur.

Nieuw in het programma van het Open Podium is een fingerstyle gitarist, ook wel fingerpicking style gitarist genoemd. Wijlen grootheid Chet Atkins is daar een mooi voorbeeld van. Vrijdag 31 januari demonstreert Maud de Ruiter deze technieken van het gitaarspelen. ,,Ik zing niet, want ik laat tijdens het optreden mijn vingers het werk doen op de gitaar”, verklaart Maud.

Verder op deze avond zijn te beluisteren de vier dames van de formatie Just Fabulous. Het kwartet uit de gemeente Overbetuwe brengt, soms in wisselende samenstelling, een gevarieerd repertoire ten gehore. Dat gaat van Dolly Dots, Ruth Jacott, Laura Jansen, The Communards tot aan The Star Sisters. Wie hun optreden in september bij het Open Podium gemist heeft, kan dat nu inhalen. Zondermeert de moeite waard.

Was Ton Tacke vorige keer te zien en te horen op zijn elektrische gitaar. Deze avond verzorgt de Arnhemmer een akoestische optreden. De lokale formatie Stone Edge is eveneens present. De groep heeft zojuist, na twee jaar eraan gewerkt te hebben, hun album ‘Burning Blue’ afgerond en een aantal nummers daarvan laten zij bij het Open Podium horen. Zoals gewoonlijk is publiek bij het Open Podium altijd welkom. De entree bedraagt twee euro. Info: 06 53868766.