De turnsters Noëlle Kieft (rechts) en Larissa Vermeul, kersvers winnaars van de Gouden Sport Ster Lingewaard 2019. Trainer is Bjorn Kieft, vader van… (foto via SGS-Turnen)
De turnsters Noëlle Kieft (rechts) en Larissa Vermeul, kersvers winnaars van de Gouden Sport Ster Lingewaard 2019. Trainer is Bjorn Kieft, vader van… (foto via SGS-Turnen)

Larissa Vermeul en Noëlle Kieft ware winnaars

Gouden Sport Ster Lingewaard voor Huissense turnsters

Tekst: Hans Schmeinck

Traditiegetrouw wordt op de eerste zondag van januari de Gouden Sport Ster Lingewaard uitgereikt. Wie was de beste individuele sporter of sportploeg van het jaar ervoor. Voor de editie van 2019 werden de meeste stemmen werden binnengehaald door Noëlle Kieft en Larissa Vermeul van SGS Lingewaard Turnen. Nog voor Jonge Kracht JO19-1 en het Luchtpistoolteam van SV Strijdlust.

De verkiezing is in handen van Sportpromotie Lingewaard en een deel van de verkiezing en de feestelijke uitreiking wordt steevast gehouden in de kantine van Jonge Kracht in Huissen. En die was zondag vol en gezellig. Iedere genomineerde was aanwezig en hadden familie en fans meegenomen. Zowel de turnsters, als de voetballers als de pistoolschutters hadden een goed 2019 achter de rug.

De – jonge - winnaars Noëlle Kieft (13) en Larissa Vermeul (17) van SGS Lingewaard Turnen (Stichting Gymnastische Sporten te Huissen) promoveerden naar de 1e divisie. De voetballers van het Huissense Jonge Kracht JO19-1 maakte de stap naar de landelijke vierde divisie, geen enkel 'A1'-team in de Betuwe speelt zo hoog. en het Luchtpistoolteam van SV Strijdlust (Huissen) werd Nederlands kampioen, zowel in teamverband als individueel. Toen de stemmen zondagmiddag waren geteld bleken de turnsters de (duidelijke) winnaars.

Klaterend

Zowel Kieft als Vermeul bleken erg onder de indruk. Maar waren evenredig zo blij met de prijs. ,,We hadden het niet verwacht'', klonk het even oprecht als verbaasd nadat ze de prijs in ontvangst hadden genomen en er een klaterend applaus over de meiden heen was gekomen.

Ze verdienen de Gouden Sport Ster 2019 op basis van geleverde arbeid zeker wel. ,,We trainen wel 40 uur per week'', lieten ze eerder tijdens een vraaggesprek horen. De twee mogen nu uitkomen in de eerste divisie – het op een na hoogste niveau van Nederland - en vergezellen clubgenoot Kiki Schouten. De Gouden Sport Ster wordt beloond met een cadeaucheque van Huisman Sport 2000 in Huissen en een event naar keuze, te verzorgen door Sport & Ondernemen Lingewaard.

Opvallend: voor deze verkiezing zijn alle genomineerden afkomstig uit Huissen. Puur toeval, want vorig jaar was het juist een Gendts onderonsje; de Thetis-waterpolosters (tevens winnaars), triatleet Erik Elbers en Tino Driessen (Braziliaans jiu-jitsu).

In 2018 werden de basketbalsters van Lekdetec/Batouwe uit Bemmel het beste bevonden en in 2017 de handballers van HV Huissen. Sportclubs uit Lingewaard mogen een sporter of team aanmelden (www.sportpromotielingewaard.nl). Daaruit selecteert de organisatie drie genomineerden. De jury bestaat uit Sportpromotie Lingewaard, het College van B&W, Sport & Ondernemen Lingewaard (SOL), Huisman Sport, Omroep Lingewaard en het tijdens de uitreiking aanwezige publiek. Allen hebben 1 stem.

Trainers verlengen

Op de nieuwjaarsreceptie van Jonge Kracht werd tevens bekend gemaakt dat hoofdtrainer René Knuiman met een jaar zijn contract verlengt bij de Huissense nummer twee van 4D. Ook op andere nieuwjaarsrecepties van regionale voetbalverenigingen werden, zoals vaker gebruikelijk, de contractverlengingen van de trainers bekend gemaakt. Zoals HAVO in Haalderen die met Fred Razing het tweede seizoen in zijn vierde (!) periode in zal gaan. En GVA is uiteraard tevreden met Johan Scholten, die de Doornenburgers tot lijstaanvoerder zonder puntverlies heeft gemaakt in 4D. Bij RKSV Driel blijft Adrie van Roosmalen ook een tweede seizoen. Michel van Leijen stopt na drie jaar bij SVHA.