Glas in al haar facetten en

een verzameling blauw glas

HETEREN - Op maandag 13 januari is er weer een interessante avond van de Vrouwen van Nu, afdeling Heteren. Als gast is Koos Egtberts uitgenodigd. Niets meer dan zand, soda en kalk zijn de basisgrondstoffen van glas. Door wie, waar en hoe werd dat prachtige glas toch gemaakt?

Egtberts werd nieuwsgierig toen zijn vrouw het mooie glas ging verzamelen. Zijn nieuwsgierigheid vergrootte zich en zo verzamelde hij meer dan 1600 boeken over het thema glas. Door te lezen, musea in binnen- en buitenland te bezoeken, naar veilingen te gaan, glasgalerieën en -kunstenaars te bezoeken, bouwde hij zijn kennis rond het thema glas op. Met enthousiasme vertelt hij over de herkomst van het glas, de geschiedenis, verschillende technieken, glas in de techniek, een interessante reis door de tijd. De spreker mocht met steun van onder andere het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn glashobby verder verdiepen en maakte een studiereis naar Amerika. Was bestuurslid van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam.

"Wilt u ook meer weten over dit onderwerp, dan bent u welkom om deze avond bij te wonen. Adres is De Vluchtheuvel, Kastanjelaan 20 in Heteren." Aanvang 20.00 uur. Kosten 3,00 euro. Meer over Vrouwen van Nu en hun jaarprogramma staat op www.vrouwenvannu.nl/heteren.