Muziekvereniging PWA start nieuwe 'Music Kids'-cursus

ELST - Wilt uw kind de muzikale wereld ontdekken? Welkom in basisopleiding ‘Music Kids’ van PWA!

Muziekvereniging PWA uit Elst start op donderdagmiddag 5 maart een nieuwe opleiding waarin de basis wordt gelegd voor de muzikale vorming. De succesvolle blokfluitcursus ‘Music Kids’ wordt verzorgd door Jetty Dokter.

Jetty is afgestudeerd op dwarsfluit en schoolmuziek aan het conservatorium in Arnhem en voor zang aan de Schumann Academie in Zwolle. Met haar creatieve aanpak, ervaring en enthousiasme heeft PWA de juiste docente weten te vinden voor de ‘Music Kids’. De ‘Music Kids’-cursus van PWA bevat vijftien lessen van 45 minuten. De lessen zijn op donderdagmiddag van 16.15 tot 17.00 uur in basisschool De Sunte Werfert in Elst. De cursus is bedoeld voor kinderen van groep 3 - 8 van de basisschool. In vijftien lessen wordt de basis gelegd van de muzikale vorming. Tijdens de cursus zullen er instrumentpresentaties plaatsvinden zodat de kinderen kennis kunnen maken met verschillende instrumenten.

Het cursusgeld bedraagt 19 euro per maand. Tijdens de eerste les ontvangt elke deelnemer een eigen blokfluit en lesboek, de kosten hiervoor bedragen eenmalig 20 euro. "Wilt u uw kind aanmelden voor deze cursus of heeft u vragen? Dan kunt u mailen naar jeugdpwa@gmail.com. Naast de blokfluitcursus ‘Music Kids’ heeft PWA ook de mogelijkheid om muzieklessen te volgen voor saxofoon, koperinstrumenten, dwarsfluit en klarinet. Voor meer informatie hierover kunt u mailen naar jeugdpwa@gmail.com."

Nieuwe cursussen bij Creatief Collectief Elst

ELST - Ook begin dit jaar start er een aantal nieuwe cursussen bij CCE. Beeldhouwen is momenteel erg geliefd, vandaar dat Els Mathijssen op maandagavond een extra groep begint. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Vanwege vraag naar een avondcursus Aquarel breidt ook Joke van Hoeven haar aanbod uit: op dinsdagavond gaat er een korte cursus van start. En, wat het CCE zo graag wilde aanbieden: een creatieve cursus voor kinderen, bleek een succes te zijn. Vandaar dat Wim Mecking een tweede cursus met nieuwe onderwerpen ontwikkeld heeft, die in februari begint. Zoals gebruikelijk start Gery Garttener weer een cursus Tiffany / Glas in lood in januari. Beide technieken lijken op elkaar, en na een uitleg kun je kiezen waar je voorkeur naar uit gaat.

Geheel nieuw is het Creatief Atelier van Wim Mecking: op 9 maandagavonden vanaf 3 februari kun je met gevarieerde technieken aan de slag. Hierbij kun je denken aan papier/karton, collages, mixed media of druktechnieken.

En tot slot: op 27 januari start drs. Marieke van der Heijden weer met een cursus kunstgeschiedenis. In vier lessen komen in vogelvlucht de belangrijkste stromingen en kunstwerken van de 17e tot en met de 20e eeuw langs. Meer info staat op creatiefcollectiefelst.nl.