Fay Claassen - Close To You. (foto: Stef Nagel)
Fay Claassen - Close To You. (foto: Stef Nagel)

Fay Claassen & Band Close to You: songs from the 70s

ELST - Close to You: songs from the 70s (muziek). Op zaterdag 11 januari om 20:30 uur is Fay Claassen met haar band te beluisteren in Theater De KiK in Elst. Kaartjes zijn19,50 euro, inclusief drankje en te reserveren via www.theaterdekik.nl.

In Close to You vestigt de Nederlandse powervrouw van de jazz Fay Claassen haar aandacht op muzikale pareltjes van late-sixties en early-seventies. Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen verruimt zij haar muzikale horizon opnieuw met ditmaal verrassend eigen versies van bekende krachtige pop- & soul-ballads en songs, die écht iets te vertellen hebben.

Powervrouw van de jazz

Fay is momenteel de meest veelzijdige jazz-zangeres van Nederland, en één van de grootste in Europa. Een frequente gast bij bigbands en (jazz)orkesten in Europa zoals de WDR Big Band, Metropole Orchestra, Danish Radio Big Band, Brussels Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Voor Close to You gaat Fay terug naar de muziek uit haar verleden. Terug naar dierbare herinneringen van een leven vóór de Smartphones en tablets. Herkenbare en tijdloze muziek. Bij velen in het geheugen gegrift.

De prachtige liedjes die we allemaal kennen zingt Fay met verfijning, elegantie en gevoeligheid. Zij drukt haar eigen stempel op de songs, waarbij haar aandacht naar de tekst een belangrijk onderdeel is. Zingend vertelt zij verhalen en deelt ze met haar luisteraars zodat de songs niet alleen ‘dicht bij haar zijn‘, maar ook ‘dicht bij hen komen‘.

Afbeelding