Janneke van Olphen. (foto: Janneke van Olphen)
Janneke van Olphen. (foto: Janneke van Olphen)

Lezing 'Het hooggevoelige kind met een sterke wil'

Ontmoeting & Inspiratie Heteren (HOI-IOH) organiseert op donderdag 16 januari de lezing 'Het hooggevoelige kind met een sterke wil '. Spreker is Janneke van Olphen. De lezing is van 20:00-22:00 (inloop vanaf 19:30) in zalencentrum De Bongerd in Heteren. Entree: 8,50 euro.

Sommige kinderen zijn behalve hooggevoelig óók uitgerust met een sterke wil. In deze lezing maakt Janneke op een verfrissende en interactieve manier inzichtelijk hoe deze kinderen in elkaar steken en wat belangrijk voor hen is.

Vanuit hun strong-willed (sterke wil) kant hebben zij een sterke behoefte aan autonomie en gaan ze de strijd met je aan omdat ze zélf willen bepalen. Vanuit hun hooggevoelige kant hebben ze juist behoefte aan harmonie in de verbinding en schrikken ze al snel van je boze of strenge toon.

Vanuit hun strong-willed kant willen deze kinderen van alles ontdekken en ondernemen en zijn ze hierin 'rupsje nooit genoeg'. Vanuit hun hoog gevoelige kant, zijn ze sneller onder de indruk van de prikkels die ze opzoeken en raken ze er eerder door overspoeld.

HG&SW-kinderen hebben veel kwaliteiten in hoge mate, maar het is best een uitdaging om hiermee om te gaan. Voor de kinderen én voor de ouders.

Janneke van Olphen is psycholoog en begon 8 geleden als eerste te schrijven over de combinatie van de eigenschappen hoog gevoelig/hoog sensitief & strong-willed/sterke wil. Ze geeft o.a. cursussen via haar bedrijf Gevoeligheid Grootbrengen. Samen met Josina Intrabartolo schreef ze de boeken 'Draakje Vurig' en 'Draakje Vurig op school'. In 2017 kwam haar boek 'Het hooggevoelige kind met een sterke wil' uit.

Aanmelden graag! Via inspiratie.ontmoeting.heteren@gmail.com

Website: www.spirituele-ontmoeting-heteren.com