Vier punten voor Dovol

DODEWAARD - Voor de laatste competitiewedstrijd van 2019 moesten de heren van Dovol uit Dodewaard op bezoek bij SDS in Voorthuizen. Een verre reis, maar gelukkig was het niet voor niets.

Na een goede start en een leuke voorsprong leek het erop dat het een makkie zou worden, totdat SDS Dovol onder druk zette met de service. Even kwam er een Déjà vu gevoel: bij SSS ging Dovol ook onderuit door de servicedruk. Gelukkig kwam het niet zover. Het tij keerde, maar SDS bereikte wel hetzelfde aantal punten. Door deze deceptie was de spirit uit het eerste deel van de set weg. SDS maakte hiervan gebruik en maakte de set af: 25-19.

De tweede set was de start bij Dovol weer helemaal top. Er werd in de verdediging hard gewerkt om de ballen van de grond te houden en het lukte om de pass goed bij de setupper te brengen. Vanuit de passing konden de aanvallers daardoor variërend aangespeeld worden. Ook die wisten hun taak goed uit te voeren; harde aanvallen afgewisseld met goed geplaatste ballen. Geconcentreerd en gebrand om punten te scoren hield Dovol vol en werd er, en uiteraard ook bij SDS, keihard gevochten. Dit keer bleef Dovol aan de goede kant van de score en met vier punten marge zorgden twee foutjes niet voor problemen: 22-25.

Deze flow werd in de derde en vierde set vastgehouden. Vanaf de tribune kwamen lovende woorden voor het harde werken, de aanvallen en de mooie acties. Deze laatste sets gaven een identieke uitslag: 20-25 in het voordeel van Dovol en werd het jaar afgesloten met een mooie wedstrijd, vier punten en een lekker gevoel. De volgende wedstrijd is op 11 januari 17.00 uur in sporthal De Eng.