Afrikaanse oliebollen voor

onderwijs aan weeskinderen in Guinee

OVERBETUWE - Ook dit jaar kunnen er weer Afrikaanse oliebollen besteld worden. Tien stuks voor 5 euro. De opbrengst komt geheel ten goede aan het onderwijsproject van de Jerome Damey Foundation (JDF).

De JDF richt zich op het primair en voortgezet onderwijs om de weeskinderen in Guinee een betere toekomst te bieden. Vervolgens zal de JDF zich inspannen om de kinderen te helpen zich verder te bekwamen in het leren van een vak of door te stromen naar het hoger onderwijs.

In januari starten de eerste twee klassen met in totaal veertig kinderen. De kinderen zijn gewend om voor hun pleeggezin te werken en geld te verdienen, maar er is onderhandeld met de pleeggezinnen dat de kinderen van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 14:00 uur naar school gaan. Voor 35 kinderen is de garantie op onderwijs inmiddels gewaarborgd, omdat zij gesponsord worden voor 15 euro per maand. Voor vijf kinderen zoeken wij nog sponsors, helpt u mee?

Zoals eerder genoemd worden er inmiddels 35 kinderen gesponsord voor 15 euro per maand. Deze kinderen kunnen dagelijks naar school en krijgen iedere dag twee gezonde maaltijden. Bovendien krijgt het kind twee uniformen, twee paar schoenen een rugtas en lesmateriaal. Ook het salaris van de onderwijzer zit in die 15 euro inbegrepen! Helpt u mee om meer sponsors te vinden, zodat de JDF zoveel mogelijk weeskinderen de kans kan geven op een betere toekomst!

Bij meer interesse kunt u contact opnemen met Gerard Geenacker 06 0636148058 of kunt u de website https://www.jeromedamey-foundation.nl bezoeken.