Junioren A team. (foto: C Haggenburg)
Junioren A team. (foto: C Haggenburg)

Elistha Nederlands kampioen

ELST - Tijdens de finale voor het NK groepsspringen in Gulpen heeft het junioren A team, op drie onderdelen, de nationale titel binnengehaald.

Ook de junioren B deden mee aan deze finale. Het merendeel van dit team is nog jeugdspringsters. Extra knap dus dat zij mee mochten doen. Met knappe sprongseries moesten de meiden zich staande houden tussen het springgeweld van de veelal oudere groepen. Een mooie 6e plaats was daarom een hele knappe prestatie!!

Voor het senioren A team was het al voor de wedstrijd duidelijk dat ze het lastig zouden gaan krijgen. Door de afwezigheid van twee springsters (blessure en ziekte) moesten de zes resterende meiden alle sprongbanen springen. Toch mochten deze dames zich uiteindelijk vierde van Nederland noemen op minitramp mat en zelfs derde op minitramp tafel.

De junioren A hadden zich tijdens de voorronden op al hun toestellen weten te plaatsen. De concurrentie zat hen in die wedstrijd nog dicht op de hielen maar in de finale konden zij echt niet meer volgen. Op het onderdeel minitramp mat was het verschil zelfs drie volle punten! Deze meiden prolongeerden hun titels van vorig jaar want ook toen waren ze op al deze onderdelen Nederlands kampioen!

Junioren B; Marit Schouten, Maaike Rutgers, Anouk Bouwman, Rafke Kokelkoren, Roos Latta, Noor Latta, Nienke van Zetten en Justien de Bont.

Senioren A; Tessa le Conge, Megan Weijman, Alysha van Rekum, Stefanie Schrooten, Kimberley Kosters, Nienke Peeters, (Daphne Beijer, Natasja Odekerken).

Junioren A; Lynn Haggenburg, Lynn Willemsen, Femke Schouten, Isabel Kroon, Danee Rubingh, Fenna Uwland, Lieke Meulenberg en Anna Medendorp.