Sven, Tiego, Beau, Mo, Mark, Bryan, Lars, Mike, Boet en Rik van Spero JO11-6 wisten met 29 punten kampioen te worden. (foto: Hannie Schrijver)
Sven, Tiego, Beau, Mo, Mark, Bryan, Lars, Mike, Boet en Rik van Spero JO11-6 wisten met 29 punten kampioen te worden. (foto: Hannie Schrijver)

Kampioen worden met doelsaldo van 106 en 29 punten

ELST - Met een doelsaldo van 106 kon het natuurlijk haast niet meer misgaan: JO11-6 van Spero werd afgelopen zaterdag kampioen van de competitie. Toch bleef het tot deze dag nog best spannend of het de jongens ging lukken.

De jongens moesten in het begin nog wennen aan het grotere speelveld (van kwart naar half veld). Maar met kleine overwinningen werd dat steeds beter. Het voetbal vanuit posities ging steeds beter en dat was te zien in de uitslag. Het team won wedstrijden met 19-0, 21-0 en 24-0. Individueel werden ze ook steeds beter en met goed overspelen en leuke aanvallen wisten ze veel te scoren. Ze waren dan ook met passie en plezier titelkandidaat.

Coach Bert Willemsen kijkt goed terug op het afgelopen half jaar: “Als trainer en vader was het een geweldig jaar. Het zijn supergezellige en leergierige jongens. Het is heerlijk om met zulke jongens te trainen.”

Terwijl de nummer twee nog een wedstrijd moet spelen, hebben de jongens van de JO11-6 nu al genoeg punten binnengeharkt voor het kampioenschap. De JO11-6 scoorde in totaal 114 doelpunten en kregen er slechts acht tegen. Ze verloren geen enkele wedstrijd en eindigden met 29 punten. Het team hoopt na de winterstop twee klassen hoger te spelen.

Een paar weken geleden werd het team geheel in het nieuw gestoken dankzij sponsor Zonnestudio Elderveld. Ze kregen een eigen voetbalshirt met rugnummer en een prachtig zwart jack.