Afbeelding
Foto:

Decemberconcert Animato in Herveld-Zuid

HERVELD - Op zondagmiddag 22 december geeft het koor Animato uit Zetten een 'Decemberconcert' in de Historische kerk aan de Schoolstraat 3 in Herveld-Zuid, waaraan de vermaarde bayan-/accordeonspeler Oleg Lysenko zijn medewerking verleent.

Oleg Lysenko volgde zijn opleiding aan het Tchaikovky Nationale Muziek Academie in Kiev. Na zijn afstuderen zette hij zijn studie voort aan de Messiaen Academie in Nederland. Vervolgens specialiseerde hij zich in de Argentijnse tango op bayan en bandoneon aan het Rotterdamse Conservatorium. Hij is een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Door de aderen van Oleg Lysenko stroomt het Slavische bloed, dat nodig is om de Russische muziek te vertolken wat te horen is op het concert!

De Decemberconcerten van Animato zijn geliefd en trekken ieder jaar veel bezoekers. Onder leiding van de dynamische dirigent Vincent Las en aan de piano begeleid door Léon Boons, brengt het koor een gevarieerd programma. Naast sfeervolle kerstliederen hoort u onder meer het prachtige lied Lenas Sang 'Fly with me', 'The Road Home', een medley uit Les Misérable en nog meer. Samen met de virtuoze bayannist Oleg Lysenko maakt het koor er een mooie muzikale concertmiddag van, een middag om naar uit te kijken.

Het concert begint om 15.00 uur. De kerk is open om 14.30 uur. De toegang is 8,00 euro inclusief een pauzedrankje. Kinderen tot 12 jaar gratis. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk. (www.zingmeemetanimato.nl)